Ζήλεια του παρελθόντος, ζήλεια για τους πρώην και τις πρώην.

Ζήλεια του παρελθόντος, ζήλεια για τους πρώην και τις πρώην.

Διάβασε και μάθε, τι να κάνεις στην περίπτωση, που θα πάρεις μέρος σε σχέση ζήλειας των πρώην σου και ποιοι είναι οι καλύτεροι μέθοδοι για αυτήν.

Από τι να γνωρίσεις την ζήλεια;

Η ζήλεια είναι μορφή φόβου για χάσιμο της αγάπης, για αυτό και συνδέεται με το παρελθόν του συντρόφου. Ακουμπά ανθρώπους που είναι τρελά ερωτευμένοι και δεν μπορούν να αποδεχθούν το γεγονός ότι ο σύντροφός τους στο παρελθόν μπορούσαν  να έχουν κάποια σχέση με άλλο πρόσωπο, ακόμη χειρότερα αν υπήρχε αρραβώνας ή και γάμος. Το άτομο που ζηλεύει, αμφιβάλει για τα αισθήματα και την θέση του στην τωρινή σχέση. Εάν δεν επιλυθεί σε αυτήν την φάση το πρόβλημα της ζήλειας θα αυξάνεται ως που θα γίνει εμμονή, σκέπτοντας συνέχεια για τους πρώην, οδηγώντας την σχέση σε κρίση, ή ακόμα και σε χωρισμό.


 

Πώς να τα βγάλεις πέρα με την ζήλεια για τους πρώην σου;

Για να καθαρίσεις τις σκέψεις για τους πρώην, το καλύτερο είναι να το “λύσεις” με τον ίδιο τρόπο μέσα από την ζήλεια.
 

  1. Αποδέξου το γεγονός ότι όλοι μας έχουμε παρελθόν. Δύσκολο να σκεφτείς ότι κάνοντας σχέση με ενήλικο πρόσωπο τα πράματα θα είναι διαφορετικά. Το παρελθόν δεν μπορούμε να το σβήσουμε, άρα ο καλύτερος τρόπος είναι να το αποδεχθούμε. Εκτός αυτού η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τις προηγούμενες σχέσεις μας,  μας βοηθά να αποφύγουμε ξανά τα ίδια σφάλματα.

  2. Θυμήσου την μοναδικότητά σου. Προσπάθησε να μην μπαίνεις σε ανταγωνισμό με τα πρόσωπα από το παρελθόν, Συγκεντρώσου στις τωρινές εμπειρίες και απόλαυσέ τις. Πρόσεχε πως αναφέρεσαι στις τωρινές σου επιτυχίες, δίνοντας προσοχή στην ελκυστικότητά σου. Σκέψου για σένα με θετικό τρόπο.

  3. Πάρε τα πράματα στα χέρια σου. Η ζήλεια είναι δικό σου προσωπικό θέμα και αν και ο σύντροφός σου θα σου αποδεικνύει την αγάπη του και θα σου δηλώνει ότι οι σχέσεις του, του παρελθόντος δεν έχουν καμία σημασία, αν εσύ δεν το αποδεχθείς και το πιστέψεις, η ζήλεια θα σε κυνηγά συνέχεια.

  4. Γνώρισε νέα ενδιαφέροντα, φίλους, γνώσεις. Το να  εξαρτάσαι αποκλειστικά για όλα από τον σύντροφό σου είναι ο πιο σύντομος δρόμος για χωρισμό.

  5. Συζήτησε πρώτα από όλα με τον σύντροφό σου, τους φίλους και την οικογένειά σου.  Μοιράσου με αυτούς τους φόβους σου, άκουσε την γνώμη των κοντινών σου. Η  ανάλυση των δυσάρεστων καταστάσεων είναι ο βασικός τρόπος να τα βγάλουμε πέρα με την ζήλεια. Εάν δεν μπορείς να απαρνηθείς τις εμμονές για το παρελθόν του συντρόφου σου, πήγαινε καλύτερα σε έναν επαγγελματία θεραπευτή, που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τα αισθήματά σου και να λύσεις τα προβλήματά σου.