Τι μπορεί να σημαίνει ο πόνος στα μάτια

Τι μπορεί να σημαίνει ο πόνος στα μάτια

Έτσι όπως και σε άλλες δυσλειτουργίες, ο πόνος στα μάτια μπορεί να προέρχεται από διάφορες αιτίες. Αρκετές φορές μπορεί να είναι ασθένειες, και άλλες φορές απλά κούραση…

Βασανιζόμενοι από τον πόνο στην περιοχή του ματιού κάνουμε την ερώτηση , που οφείλεται αυτή η ενόχληση, και συγχρόνως ψάχνουμε τρόπο να τον θεραπεύσουμε. Πόσο δυνατός είναι ο πόνος; Πόσο συχνά εμφανίζετα; Που ακριβώς; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε αν αυτή η δυσλειτουργία είναι σοβαρή και αν είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε γιατρό.

Μία συχνή αιτία, για την οποία αισθανόμαστε ενόχληση στο μάτι, είναι ο ερεθισμός, Αιτίες υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή συγχνότερα είναι κάθε είδους αλλεργιογόνα, όπως σκόνη, η γύρη των λουλουδιών, ο καπνός του τσιγάρου, κ.λ.π. Οι πόνοι των ματιών μπορούν να έχουν σχέση με την εργασία, που εκτελούμε. Η υψηλή ένταση της όρασης προκαλεί κούραση. Ειδικά για άτομα που εργάζονται με υπολογιστές και άτομα που ο χώρος τους είναι ιδιαίτερα φωτεινός ή έχει ασθενή φωτισμό. Αν και αυτή η δυσλειτουργία δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καλό είναι να θυμηθούμε να επισκεφτούμε τον οφθαλμίατρο και αλλαγής των συνθηκών εργασίας.

Σπάνια, ο λόγος για τον πόνο του ματιού μπορεί να είναι η εισροή κάποιου ξένου αντικειμένου. Χαρακτηριστικό αυτής της καταστάσεως αυτού του τύπου πόνου αναγνωρίζεται από το ανοιγοκλείσιμο των ματιών.

Μπορεί να επέλθει και πρόβλημα με την όραση. Για να μην βλαπτεί γενικότερα το μάτι μας, απαιτείται να επισκεφθούμε κάποιον γιατρό.

Ο πόνος στο μάτι μπορεί να φανερώσει και σοβαρές ασθένειες. Μία από αυτές είναι ο καταρράκτης. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ισχυρούς πόνους στο μάτι, που μπορούμε να τον αισθανθούμε και στα μηνίγγια, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στην περιοχή της γνάθου. Άλλα συμπτώματα που συνοδεύουν τον πόνο είναι προβλήματα με την όραση - η εικόνα φαίνεται θολή, ή στο πεδίο της όρασή μας έχουμε και λεκέδες, ή χρωματιστοί κύκλοι. Άλλη ασθένεια που μπορεί να εμφανιστεί πόνος στο μάτι κυρίως κατά την κίνησή του σε σύνδεση με προβλήματα στην όραση είναι η οπτική νευρίτιδα.