Πώς μπορούμε να ασκηθούμε χωρίς να βγούμε από το σπίτι

Πώς μπορούμε να ασκηθούμε χωρίς να βγούμε από το σπίτι

Παντού κυριαρχεί η μόδα για υγιεινή διατροφή και γυμναστική. Οι γυναίκες στην μάχη για υπέροχη σιλουέτα συνήθως επιλέγουν fitness. Πώς όμως να ασκηθείς στο σπίτι;

Στον σημερινό γρήγορο ρυθμό του κόσμου μας δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να αφιερωθούμε σε επαγγελματικές προπονήσεις.

Είμαστε τότε υποχρεωμένοι να εμφανιζόμαστε, καθορισμένη ώρα στις προπονήσεις, που αυτό σημαίνει την αναγκαιότητα ταξιδιού στην τοποθετησία και στην ανάλογη επιστροφή.

Άρα μερικές φορές δεν καταφέρνουμε να πάμε στην προπόνηση - λόγω κούρασης, ή απλά λόγω χρόνου. Μπορούμε όμως να ασκηθούμε και στο σπίτι!

Πώς να το κάνεις; Μπορούμε να παρακολουθήσουμε ταινίες με ασκήσεις, στο ίντερνετ, ή απλά να ετοιμάσουμε κάποιο πρόγραμμα ασκήσεων για όλη την εβδομάδα. Το σημαντικό είναι να είμαστε σταθεροί - για προπόνηση στο σπίτι δεν θα πρέπει να υπάρχουν πια δικαιολογίες! Έτσι και αλλιώς έτσι γλιτώνουμε και χρόνο αλλά και λεφτά.

Τι ασκήσεις μπορούμε να κάνουμε;

1. Καλύτερα να ξεκινήσεις με διατατικές ασκήσεις για όλο το σώμα. Συγκεντρωνόμαστε

στα χέρια και στα πόδια όπου είναι και αρκετοί τύποι μυών. Έτσι προετοιμαζὀμαστε για το βασικό πρόγραμμα ασκήσεων, ελαττώνοντας τον κίνδυνο παρουσίασης πόνων μετά την άσκηση.

2. Αποφασίζουμε ποιός είναι ο στόχος μας, η γενικότερη φυσική κατάσταση ή θέλουμε να συγκεντρωθούμε σε συγκεκριμένους μυς - και κυρίως σε αυτούς συγκεντρωνόμαστε.

Εδώ έχουμε μερικά παραδείγματα:

- ΚΟΙΛΙΑ: ο καλύτερος τρόπος να ασκήσεις τους κοιλιακούς είναι οι “Αερόβια Weider Six “

Οι ασκήσεις θα πρέπει να διαρκούν 25 λεπτά και με συνεχή σειρά - όλες οι έξι μία μετά την άλλη και από την αρχή.

-ΓΛΟΥΤΟΙ: για να τα καταφέρεις, εκτελούμε βυθίσματα στα δύο πόδια ή και στο ένα πόδι με εναλλαγές. Ξαπλώνουμε, με την πλάτη στο πάτωμα και ανασηκώνουμε τους γλουτούς (κρατάμε την στάση 5 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε άλλες 15 φορές κατά την 1 σειρά, στοχεύουμε να εκτελέσουμε 5 με 10 σειρές), μετά ξαπλώνουμε στην κοιλιά και προσπαθούμε να ανασηκώσουμε το σώμα και τα πόδια, κρατώντας την στάση 5 δευτερόλεπτα (εκτελούμε 5 με 10 σειρές από 15 επαναλήψεις η κάθε μία).

-ΣΤΗΘΟΣ: για να είναι στητό θα πρέπει να δυναμώσεις τους μύες - εκτελούμε κάμψεις για γυναίκες, τοποθετώντας τα χέρια σαν να προσευχόμαστε και κρατάμε σταθερά το σώμα σε βύθιση στην στάση αυτή, ( επαναλαμβάνουμε 30 φορές) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βαράκια.

-ΌΜΟΡΦΑ ΠΟΔΙΑ: εκτελούμε βυθίσματα, ψαλίδια, βυθίσεις με εναλλαγές στο ένα πόδι, σήκωμα του σώματος και κράτημα στα δάχτυλα και ταλαντεύσεις (καλύτερα με βάρος)

-ΧΕΡΙΑ: για την άσκηση των χεριών καλύτερα να χρησιμοποιήσεις βαράκια, να κάνεις κάμψεις (ανδρικές και γυναικείες) όπως και ανυψώσεις των χεριών με κράτημα και σφίξιμο σε σειρά των 10 επαναλήψεων, σαν να έχουμε να σηκώσουμε ένα βάρος.