Όλα, όσα  πρέπει να ξέρεις για διάφορους τύπους παπουτσιών που μας βλάπτουν την υγεία

Όλα, όσα πρέπει να ξέρεις για διάφορους τύπους παπουτσιών που μας βλάπτουν την υγεία

Αν και μπορεί να είναι υπέροχα, μοδάτα ή και άνετα, μερικά από αυτά μπορεί να είναι για την υγεία μας καταστρεπτικά. Ποιά παπούτσια, καλύτερα να πετάξουμε από την ντουλάπα μας

 Τα παπούτσια που φοράμε, εδώ και καιρό έχουν σταματήσει πια να είναι απλώς πρακτικά. Σήμερα τα παπούτσια δεν είναι μόνο για την προστασία του ποδιού μας από τις διάφορες δυσκολίες ή καιρικές αλλαγές. Σήμερα τα παπούτσια είναι μέρος του στυλ, μερικές φορές αρκετά ακριβό. Αρκετές φορές τέτοια παπούτσια μπορούν να επιφέρουν αλλαγές στην φόρμα των ποδιών ή και να μας βλάψουν στην υγεία. Η κύρια απειλή για την κατάσταση της υγείας μας βάση των ορθοπεδικών και των ποδιάτρων ( γιατροί για τα πόδια ) είναι παπούτσια όπως:

  1. Σαγιονάρες

Αν και δείχνουν άνετες και καλοκαιρινές είναι πραγματικός εφιάλτης για τους γιατρούς. Για αυτό, το ότι κατά την διάρκεια του περπατίματος με αυτές το βάρος του σώματός μας πέφτει στο μπροστινό μέρος του ποδιού, μπορούν να προκληθούν προβλήματα όπως τενοντίτιδα και πελματιαία απονευρωσίτιδα ,,μια πάθηση των ποδιών που προκαλεί πόνο λόγω ερεθισμού ή φλεγμονής’’ ή απλά μία αντιαισθητική σκλήρυνση της επιδερμίδας. Αλλά αυτό είναι το μισό πρόβλημα. Η συχνή χρήση των σαγιονάρων μπορεί να επιφέρει και πόνους στην πλάτη ή και σε ολόκληρα τα πόδια.

2 . Παπούτσια τύπου UGG

Είναι τα γνωστά χειμερινά, ζεστά και άνετα μποτάκια, που αν και είναι μοδάτα και συστημένα από γνωστούς, μπορούν να μας βλάψουν περισσότερο από ότι να μας βοηθήσουν. Το ότι είναι ιδιαίτερα μαλακά και δεν είναι ιδιαίτερα σταθερά μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο και σε άλλες φλεγμονές. Εκτός αυτού η υγρασία που συγκεντρώνεται στα μποτάκια αυτά μπορούν να προκαλέσουν μυκητίαση.

3. Ψηλά τακούνια και μυτερά παπούτσια

Τα παπούτσια που είναι μυτερά ή έχουν ψηλά τακούνια είναι αυτός ο τύπος παπουτσιών, που μπορούμε να προκαλέσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Το να τα φοράμε συχνά μπορούμε να επιφέρουμε αρκετά αρνητικά αποτελέσματα. Τα πιο σημαντικά είναι πόνοι στην σπονδυλική στήλη ή προβλήματα στη κυκλοφορία του αίματος ( ειδικά αν έχουμε κληρονομική προδιάθεση ). Το να φοράμε καθημερινά τέτοια παπούτσια μπορούν να οδηγήσουν σε παραμόρφωση του πέλματος, των αρθρώσεων ή και των δαχτύλων.