Μαύρο, πράσινο ή κόκκινο  - ποιο από τα τσάγια είναι το υγιέστερο

Μαύρο, πράσινο ή κόκκινο - ποιο από τα τσάγια είναι το υγιέστερο

Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αφεψήματα στον κόσμο. Ανάλογα με τον τύπο μπορεί να έχουν διαφορετικές ιδιότητες και να επηρεάζουν το σώμα με διαφορετικό τρόπο.

Μαύρο - Διεγείρει ή ηρεμεί;

To πιο δημοφιλές και πιο ευρέως στην πόση τσάι. Όμως, διατηρεί σχετικά τις λιγότερες ιδιότητες που προάγουν την υγεία, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι περιέχει τόσο λίγες που καλύτερα θα είναι να σταματήσετε να το πίνετε. Τώρα, το μαύρο τσάι περιέχει πολλά φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτική δράση, ή αντικαρκινική και αντιγηραντική. Τα φλαβονοειδή μπορούν να ανακουφίσουν τη φλεγμονή και να έχουν θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα - σφραγίζουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη, το μαύρο τσάι μας διεγείρει. Ωστόσο, μπορεί να λειτουργήσει και χαλαρωτικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα το βράσουμε περισσότερο από τρία λεπτά. Εδώ, πρώτα από όλα, να είστε προσεκτικοί - το τσάι που βράζεται για αρκετό χρόνο, χάνει την γεύση του και γίνεται λιγότερο εύγευστο..

Επιπλέον, αυτό το τσάι μας προστατεύει από την τερηδόνα και την ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροοργανισμών στο πεπτικό μας σύστημα. Περιέχει βιταμίνη C, Κ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, επίσης είναι γνωστό η ευεργετική δραστηριότητα καταπλασμάτων στα κουρασμένα μάτια, με μαύρο τσάι. . Μπορούν να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας απλά φακελάκια τσαγιού .


Πράσινο τσάι - Παρατείνει τη διάρκεια ζωής

Είναι αρκετά δημοφιλές λόγω της γεύσης του, τις διεγερτικές του ιδιότητες και στο ότι βοηθά να χάσουμε βάρος. Πράγματι, είναι πολύ αρωματικό, τέλεια καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες, επιταχύνει τον μεταβολισμό και δίνει ενέργεια για πολύ ώρα. Ο καφές φυσικά είναι γνωστός σαν το ισχυρότερο διεγερτικό αλλά ναι μεν διεγείρει ισχυρά, αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα. Η τείνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι, δρα για αρκετά περισσότερο διάστημα και διευκολύνει τη συγκέντρωση για αρκετές ώρες, πίνοντας μόνο ένα φλιτζάνι τσαγιού..

Το μαύρο τσάι παράγεται από τη ζύμωση των πράσινων φύλλων του τσαγιού. Αυτή η διαδικασία αυξάνει την θρεπτική αξία, έτσι ώστε το πράσινο τσάι μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο υγιεινό . Εμπλουτίζει τη διατροφή μας με περισσότερα μικρο και μακροσυστατικά, για παράδειγμα, ο σίδηρος, το φθόριο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ασβέστιο. Το πράσινο τσάι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Η τακτική του πόση παρατείνει τη ζωή . Τονώνει το στομάχι στην παραγωγή πεπτικών υγρών και επιταχύνει την λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Είναι γνωστό επίσης ότι μας προστατεύει από τον καρκίνο. Έχει ιδιότητες κατά του έλκους και μειώνει τη χοληστερίνη.

Κόκκινο - καίει και καθαρίζει

Για να δημιουργηθεί το κόκκινο τσάι, τα φύλλα αμέσως μετά την συγκομιδή τα υποβάλλουν σε βραχυπρόθεσμη ζύμωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κερδίζουν το κόκκινο χρώμα και το χαρακτηριστικό τους άρωμα. Το αφέψημα αυτού του τύπου τσαγιού χαρακτηρίζεται επίσης από υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες, αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, βελτιώνει το κυκλοφορικό και τη διάθεση, και ρυθμίζει την λειτουργία του ήπατος. Κανένα άλλο τσάι δεν βοηθά όσο αυτό, στο κάψιμο του λίπους, . Επιταχύνει τη λειτουργία του εντέρου, της ουροδόχου κύστης και της παραγωγής των γαστρικών υγρών. Αυτό προωθεί την καλύτερη πέψη και έτσι αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό ρίχνοντας το υπερβολικό βάρος.