Αρχές προπόνησης αερόβιας  Weider 6 - τρόπος για επίπεδη κοιλιά

Αρχές προπόνησης αερόβιας  Weider 6 - τρόπος για επίπεδη κοιλιά

Γνώρισε τον καταπληκτικό  τρόπο για αγαλματένια κοιλιά. Εάν το όνειρό σου είναι η επίπεδη και γυμνασμένη κοιλιά, τότε εξασκήσου την αεροβική Weider 6.

Δεν είναι τίποτα άλλο από συνδυασμό ασκήσεων που σε βοηθούν να γυμνάσεις και να δυναμώσεις την κοιλιά σου. Όπως αναφέρεται και στην ονομασία οι ασκήσεις είναι ακριβώς έξι. Το σημαντικό είναι να τις εκτελέσεις χωρίς διάλειμμα,  κάτι που δεν είναι εύκολο. Σε κάθε από τις ασκήσεις κρατάμε την κίνηση για τρία δευτερόλεπτα, στην στιγμή της πιο έντονης πιέσεως.

Ειλικρινά η εκτέλεση των ασκήσεων  Weider 6 απαιτεί από τον ασκούμενο υψηλή προσπάθεια και ικανότητα, για να  εκτελεστούν  άψογα. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι όλες οι παρακάτω ασκήσεις εκτελούνται στο δάπεδο.

Άσκηση νούμ. 1

Ξαπλώνουμε στην πλάτη. Απλώνουμε τα χέρια κατά μήκος του σώματος. Σηκώνουμε το πάνω μέρος του σώματος , η μέση μας όμως παραμένει στο έδαφος. Σηκώνουμε  το ένα πόδι δημιουργώντας γωνία 90 μοιρών. Κρατάμε το γόνατο και διατηρούμε την στάση για 3 δευτερόλεπτα.  Επιστρέφουμε στο δάπεδο και επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο πόδι.  

Άσκηση νούμ. 2

Ανάλογη εκτέλεση της προηγούμενης άσκησης μόνο που σηκώνουμε και τα δύο  πόδια μαζί.

Άσκηση νούμ. 3

Εκτελούμε κατά τον παρόμοιο τρόπο όπως στην  άσκηση νούμερο 1, μόνο που τοποθετούμε τα χέρια μας στον σβέρκο μας.

Άσκηση νούμ. 4

Συνδυασμός 2 και 3:  κατά την εκτέλεση της άσκησης σηκώνουμε και τα δύο πόδια και τα χέρια τα τοποθετούμε στον σβέρκο.

Άσκηση νούμ. 5

Τα χέρια παραμένουν σφιχτά στον σβέρκο. Σηκώνουμε το πάνω μέρος του σώματος. Εναλλαγές στο σήκωμα των ποδιών, μία το ένα, μία το άλλο, όπως στις ασκήσεις 1 και 3. Δεν κρατάμε όμως τα πόδια μας ακίνητα σε αυτήν την περίπτωση, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ποδήλατο/ψαλίδια.  Γύρω στις 5 -  15 εναλλαγές.

Άσκηση νούμ. 6

Σηκώνουμε το πάνω μέρος του σώματος και τα πόδια αλλά σε ευθεία τεντωμένα. Κρατάμε για 3 δευτερόλεπτα.