Αλλεργία στα ακάρεα και καθάρισμα

Αλλεργία στα ακάρεα και καθάρισμα

Πώς θα πρέπει οι αλλεργικοί που έχουν πρόβλημα με τα ακάρεα να αντιμετωπίσουν το καθάρισμα, όπως και άτομα της οικογένειας που είναι αλλεργικοί σε αυτά; Σας ενημερώνουμε!

Η σπιτική σκόνη είναι το νούμερο ένα εχθρός για αρκετό κόσμο που ταλαιπωρούνται από την αναπνευστική αλλεργία. Έχουμε να κάνουμε με ακάρεα, μικροσκοπικά όντα της οικογένειας των αραχνών, που από μόνα τους δεν είναι απειλή για τον άνθρωπο, αλλά πολύ επιβλαβή μπορεί να είναι τα περιττώματά τους, συγκεκριμένα οι πρωτεΐνες που περιέχονται σε αυτά - ιδιαίτερα δυνατά αλλεργιογόνα.

Αν και τα ακόρεα δεν τα βλέπουμε με γυμνό μάτι, υπάρχουν στο διαμέρισμά μας παντού. Πάρα πολύ τους αρέσει η θερμοκρασία πάνω των είκοσι βαθμών και μέρη που μαζεύεται σκόνη, στις γωνίες, στις βαριές κουρτίνες, κουβέρτες, χαλιά, πραγματικός παράδεισος για αυτά είναι το κρεβάτι όπου τρέφονται με την απολεπιδωμένη επιδερμίδα. Η μάχη με αυτά είναι δύσκολη, αλλά όχι μη δυνατή, χρειάζεται να την πάρουμε ειδικά τότε, όταν τα συμπτώματα για αλλεργία του παιδιού μας , σε περίπτωση μικρών παιδιών που έρχονται σε επαφή με τα ακόρεα μπορεί να αποδεχθεί επικίνδυνη. Όλοι οι αλλεργικοί μπορούν να αισθανθούν δυσάρεστες δυσλειτουργίες σε μορφή συναχιού, ερεθισμό των βλεφάρων, ακμή ή και άσθμα, ο παιδικός οργανισμός όμως δεν καταφέρνει μόνος του από τα αλλεργιογόνα να προστατευτεί.

Ένας από του πιο βασικούς και αποτελεσματικούς μεθόδους μάχης με τα ακόρεα είναι ο συχνός καθαρισμός. Χρειάζεται πάνω από όλα να μεταφερθούν τα περιττά αντικείμενα όπου συγκεντρώνεται και η σκόνη, τα παραμένοντα όσο μπορούμε καλύτερα να τα καθαρίσουμε, χρησιμοποιώντας και ένα υγρό πανάκι. Καλύτερα να πετάξουμε τις βαριές κουρτίνες, τα χαλιά στην κρεβατοκάμαρα, τις κουβέρτες και το πάπλωμα θα πρέπει να τα καθαρίζουμε και να τα αερίζουμε τακτικά. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις θα πρέπει να αντικατασταθούν οι παραδοσιακές κουβέρτες με άλλες συνθετικές ή τουλάχιστον να αγοράσουμε ειδικά καλύμματα που δεν ελκύουν τα ακόρεα. Επίσης ειδικά φίλτρα στην απορροφητική μας σκούπα, όπως και καθαριστικά είδη εναντίων των ακόρεων.